17 Nisan 2014 Perşembe

Astana'nın yolları taştan...

Yorgun , argın, tükenmiş ve bitmiş bir şekilde hepinize selamlarr :D Sınavlarıma son bir gün kala son bir enerjiyle bu yazıyı yazmaya karar verdim. Benim için Kazakistan'ı tanıtmak çok kutsal bir görev. O yüzden elimden geldiğince hızlı davranmaya çalışıyorum. Herkes tanısın , bilsin ve sevsin istiyorum. :D Bu gece size rüyalarımın şehri '' Astana''yı kıt bilgilerimle tanıtmaya çalışacağım. :)) 
 Astana kelimesinin anlamı ''başkent'' buradan da anlayacağınız üzere Astana Kazakistan'ın başkenti. :))

 Işıl ışıl ve capcanlı bir şehir olan Astana yazları 30 dereceleri bulurken kışları da -40 derecelere kadar düşebiliyor. Nüfusu 800 bin cıvarında olan bu güzel şehir, hızlı bir şekilde gelişme göstermiş ve göstermeye de devam ediyor. Şehirde bulunan önemli merkezlerden bazıları ;
  BAYTEREK :
Bayterek anıtı Astana'nın simgesi haline gelmiş. Bir ağacı simgeliyor. Anıtın uzunluğu 105 metre kadar. Yuvarlak kısmında Nursultan nazarbayevin el izi var. Ayrıcı oradan Astana manzarası bir başka oluyor(muş) :)
,
Bir diğeriyse  BARIŞ PİRAMİDİ :
Bu piramidin bodrum katında opera salonu , üst tarafında ise Astana botanik bahçesi bulunuyor(muş). Kesinlikle ilginç ve görülmesi gereken bir yer bence. :)) Astanaya gittiğimde buraları talan edicem :D
Son olarak da
 HAN ÇADIRI :


Astanayı ilginç kılan yapılardan bi tanesi bence. Yazın sıcaktan Kışınsa soğuktan koruyan bir yapıya sahip olan çadırın içinde yok yok! Park,mini golf alanı, devasa havuz , plaj bölümü,botanik park, yunus havuzu, konser ve parti alanları ve bir güverte gibi tasarlanmış manzara platformu! Belki de daha çok şey vardır. Gidip gördüğüm zaman daha detaylı paylaşırım insAllah. :)) Tabi ki Astana da sadece bunlar yok! Bir sürü güzellik var. Camiileri ayrı ayrı tanıtacağım. Umarım biraz olsun merak uyandırabilmişimdir. :))
Dümdüz bir bozkırken Astanayı muazzam bir şehre çeviren sayın Nursultan Nazarbaev'i gönülden tebrik ediyorum. :)) Kim bilir belki Astana ilerleyen yıllarda dünyanın sayılı şehirlerinden biri olur! Bence bu hızla giderse olacak! :)
Benden bu kadar. Artık uyuma vakti.. Yorucu bir haftasonu beni bekliyor. Kendinize iyi bakın. Takipte kalın :))) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder