MALZEMELER :
1 veya yarım kilogram kemikli kuzu eti
1 kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 yumurta
2 su bardağı un
yeterince su
(isteğe bağlı olarak , patates, havuç da konulabilir )
tuz
YAPILIŞI :
Etleri iri iri doğradıktan sonra büyük bir tencerede haşlıyoruz. Ama çok fazla haşlamamız gerek. Haşlama suyu etin 1 parmak kadar üstüne çıkacak şekilde olsun Et kaynamaya başladıktan sonra da tuzu ekleyelim. Etler kaynadıkça üste çıkan köpükleri kaşıkla alıyoruz ara sıra. Etler haşlanırken, hamurumuzu yapacağız. unu cukur bi kaba boşaltıp ortasını havuz gibi açalım, ılık suyu yavaşça ekleyip ne sert ne de cok yumuşak olmayacak şekilde bir hamur elde edelim. Sonra hamurun üzerini örtüp 10-15 dakika dinlendircez. Daha sonra da hamuru bezelere ayırıp açacağız. Mantı hamuru kalınlığında açtığımız hamuru kare kare keseceğiz orta boy büyüklükte olmalı çok küçük olmamalı. Hamurlar da hazırlandıktan sonra, Kaynayan sudan etleri çıkarıp bir kaba koyacağız. O su da hamurlarımızı yüzeye çıkıncaya kadar pişireceğiz. Servis ederken de önce hamurları ( yaptıysanız patatesleri ) daha sonra etleri en sonda yağda kavurduğumuz soğanları dökeceğiz. Sonra da süs olarak maydanozları serpeceğiz. Beş parmağımız artık hazır. Afiyet olsun. :)))
Bu benim Beş parmak denemem. :D Siz de mutlaka denemelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder