7 Haziran 2014 Cumartesi

Kazakistan ile Türkiye'ye arasında dev tren hattı projesi

Kazakistan ile Türkiye'ye arasında dev tren hattı projesi Çin'in Chengdu bölgesinden Polonya'ya kadar giden tren hattının Kazakistan'dan Türkiye'ye çevrilebileceği belirtildi. Türk Endüstricileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) İdare Heyeti Azası ve ve Global İlişkiler Komisyonu Başkanı Osman Boyner, Çin'de Sichuan eyaletine bağlı Chengdu şehrinden, Polonya'ya bir tren hattı bulunduğunu, bu işi Kazakistan'ın yönetmeye başladığında trenin Türkiye'ye çevrilebileceğini söyledi. TÜSİAD kurulunun Çin temaslarını değerlendiren Boyner, mevzubahis hattın, Chengdu'dan Kazakistan'a, Kazakistan'dan da Rusya ve Polonya'ya uzandığını belirtti. 
Chengdu'nun Türkiye'ye hem avantaj, hem de tehdit getirebileceğini vurgulayan Boyner, 'Orada yetkililere 'Biz bunu nasıl avantaja çevirebiliriz?' diye sordum. Onlar da, 'Şimdi bu işi Kazakistan yönetmeye başlayacak. O vakit bu Kazakistan üzerinden Türkiye'ye çevrilebilir' dediler' diye konuştu.
2 GÜNDE GELİR
Bunu Türkiye'ye döndüklerinde inceleyeceklerini kaydeden Boyner, 'Böyle bir şey yapılabilirse Chengdu, Türkiye'nin doğusunun doğusu, başka bir deyişle Türkiye'nin ikinci doğusu gibi olacak. Yani Chengdu'dan mal bir haftada, Antep'ten ise 2 günde gelecek. Bu hem bir tehdit, hem de bir fırsat. İkisini beraber değerlendirmek gerekli' dedi.
Kaynak : YeniŞafak

 Eğer bu hatta yolcu treni de olursa Vallahi ben binerim! :D Kesinlikle denemeye değer olacağını düşünüyorum. :)) Ama tabi zorlukları da olur. Sonuçta memleket aşırı yol gidilecek. :D Bakalım neler olacak. Gelişmeler kulağıma geldikçe sizlere aktaracağım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder