24 Mayıs 2014 Cumartesi

Kazakistan'da Kore Fanlığı

Dostlar , jastar, ay canlar :)) Ve başlığı okur okumaz merakla yazıyı açan Kore fanları! :D Merak etmeyin pişman olmayacaksınız ;)) Bu yazıda herkesin içinde birazcık da olsa yer edinmiş olan Kore fanlığının Kazakistandaki durumundan biraz bahsedeceğim. Nasıl ki Türkiye'de ve Dünyada hızla yayılıyorsa Kazakistan'da da hızla yayılmakta. :) 
K-POP Kazakistan gençlerinin gözdelerinden. Çeşitli etkinlikler , buluşmalar , yarışmalar ve daha neler neler.. Siz ne kadar seviyorsanız onlar da o denli seviyorlar Koreyi! Hatta onlar daha avantajlılar çünkü gözleri çekik! :D Bazı gençler Kore stilinde saçlarını kestiriyor , K-pop tarzı şarkılar yapıyorlar. :)) Ayrıca K-pop world festivale de her sene katılıyorlar. Hepsinde de başarı gösteriyorlar. Bilenleriniz vardır , 2011 K-pop world festivalin'de birinciliği Kazakistanlı ''JAM'' isimli grup kazanmıştı. Hatta 2012 K-pop'da da dereceye girmişlerdi. Bu kadar anlattıktan sonra Kazakistan'da yapılan etkinliklerden bir kaç kare göstereyim mi? Evet mi? Peki o zaman :)

 Burada Kore kültürüne özgü yemekler tanıtılıyor. :)


  Bu da bir K-fan buluşmasından :)

 Tabi ki yine etkinlikler ve Kore geleneksel dansları :)




 K-pop dans buluşmalarından :)

Bu fotoğraftaki bir K-pop grup üyesi gibi geldi ama tanıyamadım. Belki siz bilirsiniz.Fotoğraf süper :)
 ****************************************************************************

Daha bir çok fotoğraf var fakat hepsini yüklemem imkansız. :) Bunun yerine sizi bu fotoğrafların daha fazlasını görebileceğiniz adrese yönlendireyim : https://www.facebook.com/koreanculturecenter . Mutlaka bir göz atın derim :) Kazak kardeşlerimizle ortak yanımız olabilir ve onlarla kaynaşmak için K-pop ve Kore fanlığından bahsederek işe başlıyabilirsiniz. Eminim bu bizi bir adım daha birbirimize yaklaştıracak. :) Güzel günler görmek ümidiyle hoşçakalın :)

Kazakistan'da gitarını tıngırdatan bir İtalyan

Merhaba okurcanlar, Bugünkü konum ; Kendi ülkesinden kalkıp gelerek Kazakistan'da üne kavuşmuş bir ecnebi :)) Aslında onu birazcık da kıskandığım için yakından takip ediyorum. Kazak kardeşlerimizden ona anti olanlar da mevcut çok sevenler de. Benim görevim de tanıtmak olduğundan görevimi yapacağım sevip sevmemek size kalmış. Ben Kazakça konuşabildiği için kıskanıyorum o yüzden sevip sevmemek arasında kalıyorum :D Neyse şimdi başlıyorum bakalım siz ne düşüneceksiniz. :) ;
SON PASCAL! Yani namı diğer Murat boz (Bana göre)! Neden Murat Boz diyorum çünkü resmen ikiz gibiler. Bu kadar benzerlik ömrümde görmedim! :))) Şaşırtıcı derece Kazakistan hayranı olan Sonpascal bir müzisyen. Kazakça şivesi oldukça iyi ve tabi ki kızlar tarafından büyük ilgi görüyor. Kişiliği hakkında bir fikrim olmasa da muzikleri hiç fena değil. :) İtalyan asıllı sanatçı Kazakistan'da yaşıyor. :) Merak edenler için bir kaç fotoğrafını yükleyeyim :


 Ben de bu Telefon kılıfından almalıyım!! :))



Bu son fotoğrafı '' Shimkent '' Şarkısından bir görüntü. :)) Son pascal'ın beğendiğim şarkılarını yazacağım şimdi. Zamanında severek dinlerdim de şu aralar farklı şarkılar keşfettiğim için pek dinlemiyorum. :)
Önerdiğim şarkıları :
English man in shimkent
janym sol
ainalaiyn
You should speak kazaksha 

Eveeet Son pascal 'ı da tanıttıktan sonra biraz ders çalışmak üzere bloga veda ediyorum. :) Bu arada Murat Boz konusunda haklıydım değil mi? :)))  Kendinize iyi bakın! Yeni yazılarda buluşmak üzere :)

23 Mayıs 2014 Cuma

Kaiyndy Köli ( Kayındı gölü )

Allah'ın sanatından eşsiz bir şaheser! Görmek için can attığım yerlerden,Kayındı gölü :)
Almatı şehrinin güneydoğusunda yer alan göl, 1911 depremi ve toprak kayması sonucu oluşmuş. Gölün altında ağaçlar var ve ağaçların bir kısmı gölün yüzeyinde kalıyor bu da ayrı bir güzellik katıyor göle. Göz alıcı bir görüntüye sahip. Fotoğrafçılar için eşsiz bir mekan bence. Oraya gidip fotoğraf çekmek için sabırsızlanıyorum :)))))) Keremetttt! :))







21 Mayıs 2014 Çarşamba

тостаған, Кесе,ожау(tostağan ,kese , ojav )

Merhaba ( Salem) ! Bugünlerde aksattığım bloguma girip iki kelime yazayım dedim. O kadar konu içinden birini seçtin Ve şimdi sizlere Türkiye'de bulunmayan sadece Kazakistan'a özgü bir şeyden bahsedeceğim. :)) Benim gibi mutfak kültürü ve yemek düşkünlerinin ilgisini çekebileceğini düşünüyorum. :))))) Buyrun bakın ;

*OJAU (OJAV ):* *Kımız, ayran , süt gibi içecekleri koymak dağıtmak için kullanılan bir tür kepçe diyebiliriz. Ağaçtan ve demirden yapılır. Hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim ama çok kullanışlı bir araç olduğu ortada. Ayrıca tahtadan yapılanlar hem el işi hem de sağlıklı. :)
 *TOSTAĞAN :* *Bu da kımızın , sütün ve ya ayranın konulduğu büyük derin kase. :) Benim en çok sevdiğim yönü üzerindeki işlemeler. :)) 
*KESE : ** Kese de bildiğiniz bizim çorba kaseleri. :) Ama tabi bizimkilerden farkları üzerindeki desenleri ve bizimkilere göre daha hafif olmaları.  :)
Benimki( Amankocum ) anneme getirdi ama annem o kadar iyi saklıyor ki bulup da fotoğrafını çekip sizlere gösteremiyorum :D O yüzden bir kaç yerden bulduklarımdan göstereyim :








18 Mayıs 2014 Pazar

Bauyrsak Tarifi

Selamlar , bu yazımda Kazakistan mutfağının olmazsa olmazlarından ''Bauyrsak'' tarifini vereceğim. Bauyrsak sizin de evinizde kolayca yapabileceğiniz bir yiyecek. Aslında bizim pişi ye çok benziyor. Yani anlayacağınız bu tada yabancı değiliz. :) Bu tarifi vereceğim ama bir şartım var ! Mutlaka deneyeceksiniz. :) Sadece bakıp geçmek yok! ''Bauyrsak'ın tadını almadan olmaz! :)) ( Resimdeki benim yaptığım bauyrsaklardan )






Bauyrsak için malzemeler :

Un 
ılık su
tuz (biraz da şeker)
yaş maya
1 yemek kaşığı yoğurt(yoğurtsuz da yapılabiliyor)

Yapılışı :

Ilık suya yoğurt , maya ve şeker eklenip iyice karıştırıyoruz. Ayrı bir kaba un boşaltılıp ortası havuz gibi açıp,ortasına karışımımızı döküyoruz. Daha sonra biraz da tuz atıp cıvık bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerini sıkıca örtüp mayalanması için 15 - 20 dakika bekletiyoruz. Daha sonra hamuru bezeler halinde ayırıp biraz kalın bir şekilde merdaneyle açıyoruz. Kare kare veya yuvarlak keserek kızgın yağda kızartıyoruz. Sonra da afiyetle yiyoruz. :)) Özellikle çayla çok güzel gidiyor. Herkese afiyet olsun. :)

*Ayrıca ben, hamurun ince kalan kısımlarını da bu şekilde pudra şekeri döküp yemeyi seviyorum. Denemenizi tavsiye ederim :)