1 Ağustos 2014 Cuma

Türkçe Olimpiyatları hakkında

Selamlar ve hayırlı cumalar. Bugün İzmir gölgede 40 dereceyle eriyedursun ben size yazmamanın özlemiyle klavyenin başındayım. Bir kaç konuya açıklık getirmek istiyorum o yüzden bu yazıyı yazacağım.
Öncelikle ben , herhangi bir cemaat üyesi veya siyasi bir görüş sahibi değilim. Ben topluluklara değil ''kişilere'' bakarım. Bir kişi hata yapınca bunu tüm topluluğa mal etmem ondan bahsediyorum. Yani şuna geleceğim : Türkçe olimpiyatlarının bu sene Türkiye'de olmaması beni çok üzdü açık konuşayım. Çünkü bence bu , siyasi tartışmalardan uzak tutulması gereken bir organizasyon. Ben bizzat gidip gördüğüm , şahit olduğum için konuşuyorum. O öğrencilerin heyecanı, Türkiye sevgileri , güler yüzleri bunları unutamıyorum. Bir çok Kazak, Koreli , Endonezyalı dostlar hepsinde de ''sevgi'' idi gördüğüm. Hatta İzmir'de yaşayanlar biliyordur muhateşem bir kalabalık ve ilgi vardı. Standlar çok güzel hazırlanmıştı. Amanko'da Kazakistan standında görevliydi o yüzden geceye kadar çalıştıklarını biliyorum. Siyaseti , ayrımcılığı bir kenara bırakmıştı herkes. Hepsi de Türkçe konuşuyordu! Kimisi iyi kimisi tek tük.. Ama anlıyorlardı bizi!
 Şimdi geçen sene bu organizasyonda yiyip , içip , gezip eğlenenler bugün organizasyonu kötülüyor! Bu hiç hoş değil. Yakışmıyor bize. O öğrenciler pırıl pırıldı ben gördüm , hissettim , yaşadım siz de gördünüz! Görüşünüz ne olursa olsun bu tarz organizasyonları engellemeyin! Kore standı nasıldı biliyor musunuz? Adım atılacak yer yoktu. Aynı şekilde Kazakistan standı da. Bunları yaşamışken şimdi kalkıp bunu kötülemek? Her şeyi bir kenara bırakın ve bu organizasyona sırt çevirmeyin! ''Uluslararası öğrenci buluşması'' da yine desteklediğim sevdiğim organizasyonlardan biri. Bu tarz şeylerde ; siyasi görüş , bağlı olunan topluluk veya nereli olduğunuzun bir önemi olmamalı. O insanlar ülkesini, kültürünü getirmiş bizlere. Benim bu konudaki görüşüm budur. Hiç bir siyasetçinin destekçisi değilim bunu da belirteyim.


Bu resimleri ben çekmiştim. O günleri özlemedim değil...