8 Ağustos 2014 Cuma

Kazak bebişler

Selamlar falanlar filanlar :))) Artık çok sık yazamıyorum bloga. Ama siz beni anlıyorsunuzdur. :)) Bugün bir rüya gördüm bunun üzerine sizinle kazak bebiş fotoğrafları paylaşmak istedim. Çünkü rüyamda Kazak arkadaşımın tatlı bebişini seviyordum. Kazak  bebişler diğer asyalı bebişler gibi , koca yanaklı , şişkoluktan gözleri kaybolan küçük yaramazlar. Ama bir özellikleri daha var o da kıpkırmızı yanaklarıı <3  İçinizden : '' Bu da yazacak bir şey bulamayınca saçmalıyor'' diyebilirsiniz ama cidden çok tatlılar ve ben bebişleri çooooooooook severim. :)) İşte bakın şunlara  bana hak vereceksiniz :


 Susamış yavrucak :)))))))))))))

Şu küçük adama bak helee :))

 Temiz bir çocuktan daha tatlı ne var? Tabi ki üstü başı kirlenmiş kırmızı yanaklı çocuş :)

Bu da instagramda bulduğum bir bebiş :)

 Dombrası kendinden büyük :))

 Bunu da instagramdan bulmuştum :)

 Bu arada Kazaklar da bizim gibi bebişleri kundağa sarıyor. :)

 Babasının kucağında bir bala :)

 Bu ise yanaktan ibaret bir lokum <3 

 Vee tabi ki Kazak geleneksel kıyafetleriyle birlikte iki tane tatlişkooo :))

İşte bunlar benim tatlı hayallerim. :)))) Bebekler evin neşesi <3 Rabbim tüm evli çiftlere nasip etsin. :) 

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Kazakistan'ın üzüldüğüm yanı

Herkese merhaba! Bu günlerde hiç boş vaktim olmuyor. Blogumla ilgilenemiyorum :( Kazakistan'a gittiğimde çok daha aktif olacağım insallah. 
Bu yazımda bahsedeceğim şey Kazakistan vatandaşlığı hakkında. Maalesef ki Kazakistan'da çifte vatandaşlık yok. Nursultan Nazabaev'i çok seviyorum eminim ki bir bildiği vardır fakat en azından Türkiyeyle olması gerekmez miydi? Bugün bir haber okudum. Kazakistan'da çifte vatandaşlık yapanlara bir de ceza uygulaması gelmiş. Yani iyice katılaştırılmış. Ben gelin olup gittiğimde bir süre sonra Kazakistan vatandaşlığına geçeceğim. Türkiye'deki haklarımın hepsi sona erecek. Bu beni üzüyor açıkcası. Bu konuda en azından Türkiye'ye imtiyaz tanınmasını isterdim. Yine de bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda bu durum ortadan kalkarsa ilk işim Türkiye vatandaşlığına tekrar dönmek olacak. İki ülkenin de vatandaşı olmayı istemek suç mu ? :))) Bunu size söylüyorum çünkü ileri de Kazakistan'a yerleşmeyi düşünüyorsanız bunu bilmeniz gerekir.