11 Ağustos 2014 Pazartesi

Her zaman Uzun saç !

Hayırlı akşamlar herkese. Okuyucularımın çoğunluğunun kız olduğunu düşünerek bir yazı yazmaya karar verdim. :)
 Ben tesettürlü bir bayan olmama karşın saçlarımı çok seviyorum. Küçüklüğümden beri saçlarım hep uzundur. Şuanda da uzun ve eskisinden daha fazla bakım istiyor kapalı olduğum için. Bu yüzden saçlarıma nasıl baktığımı , niçin çabucak uzadığını anlatacağım. 
Öncelikle şunu söylemeliyim ki uzun saçı sevmeniz için kendinize idol bulmanız gerek. Bunu önermemin sebebi sizi teşvik edecek olmasıdır. Benim ilk uzun saç idolüm meksikalı şarkıcı '' Thalia '' idi. Onu dizileriyle tanıyıp sevmiştim. Onun sayesinde sıkılmaya başladığım uzun saçlarıma bir kez daha bağlanmıştım. Bir de Ruslana var. Eurovizyon şarkı yarışmasında birinci olan Ukraynalı şarkıcı. O da düz uzun saçlarıyla bana ilham olmuştu. Ve biliyor musunuz? Kazak kızları arasında uzun saç çok popüler ve önemli. Kazak kızlar saçlarını çok seviyor ve uzatabildikleri kadar uzatıyorlar.Neyse şimdi saçlarıma nasıl baktığımı anlatacağım! 
*İlk olarak söyleyeceğim şey saçlarınızı yıkarken çitilemeyin! Bu saçınızı kurutup yıpratıyor. İkinci olarak ise saçlarınızı yıkadığınızda iyice yıkamayın. Misal 3 kez şampuanlıyorsanız bunu 2 ye düşürün. Çünkü saç en iyi kendi yağıyla beslenip uzar. Ama sakın yanlış anlamayın! Hepten kirli gezin demiyorum aman ha! :D Sadece çamaşır yıkar gibi yıkamayın ve şampuanlamayı fazla uzatmayın. Ve çok sık yıkamayın. Haftada iki kez yıkamak yeterli. Benim saçlarım 2 senede neredeyse küt derecesinden belimi geçecek seviyeye ulaşmıştı ki arada kestirdiğim zamanlar olmuştu. 
*Bir de şu var saçlarınızla oynayın. Elleriniz saçlarınızda olsun. Özellikle saçları kuru olan arkadaşlara söylüyorum. Çok ciddiyim dalga geçtiğimi düşünmeyin! :)) Bunları uyguladıktan sonra göreceksiniz!
* Kırıklar içinse yıkadıktan sonra saç uçlarıma çok az miktar zeytin yağı sürüyorum ama sadece uçlarına! 
* Kapalı olduğum için saçlarım fazla hava almıyor. Bunun içinse evde saçlarımı açıp aşağı doğru eğilip saçlarımı çırpıyorum. Böylelikle hacimleniyor canlanıyor. 
İşte ben saçlarıma böyle bakıyorum. Bunlar komik gelebilir ama saçlarımı gören arkadaşlarım çok çabuk uzadığını ve hacimli olduğunu söylüyorlar. Hatta kapalı olduğum için şaşırıyorlar saçımı görünce. Bunlar sadece bir tavsiye. Belki bir kaçınıza ilham olurum veya bir faydam dokunur. Unutmayın Kazak kızları da uzun saçtan vazgeçemiyor! :)))))))
Belki bunlar size de ilham olur :p :