30 Ağustos 2014 Cumartesi

MUSLIM.KZ

Merhaba herkese,
Yine uzun aradan sonra geldim. Çok aksatıyorum farkındayım :( Ama inanın fırsat bulamıyorum. Dün bizim Zafer bayramımızdı bugün de Kazakistanda Anayasa Günü. :)) Biliyorsunuz Kazakistanda özel günler bitmiyor :D :))) 
Neyse bu yazımda asıl bahsetmek istediğim Kazak müslüman kardeşlerimizin kurduğu bir site. Kazakistan'da müslümanlık nasıl? İbadetleri nasıl? Yapılan etkinlikler neler? Eminim bunları merak edenleriniz vardır. Bu site çok faydalı ve hem görsel hem işitsel Kazakistan müslümanlığı hakkında bilgiler içeriyor. :)
Sitenin URL ' si şu : http://muslim.kz/kk 
Sitede Kazakistan ezan saatlerinden tutun dini etkinliklere kadar her şey mevcut. Ama dili Kazakça :)

24 Ağustos 2014 Pazar

Biraz dertleşebilir miyiz?

Merhaba blogumun sessiz sakin okurları,
 Bugün canım feci halde sıkıldı ve sizinle dertleşmeye ihtiyaç duydum. ''Ohoo bu da iyice mala bağladı'' dediğinizi duyar gibiyim ama lütfen dinleyin cidden kafam bozuk. 
Bu aralar '' köken - insanlık'' tartışmaları almış başını gitmekte.. E karmaşık bir kökene sahip olan ben de bunlardan nasibimi almaktayım. Aslında ben bir çok siyasi görüşten ve benzeri fikirlerden uzak biriyim. Allah'tan başka kimseye güvenim yok.  Ben , anne tarafından kürt + kafkas karışım bir şeyler baba tarafındansa yine kürt + egeli karışımı bir şeylerden ortaya çıkmış biriyim. Kişiler nerelisin dediğinde İzmirliyim, Kökenin ne dediklerinde ise Kürt kökenliyim diyorum. Siz benim yerimde olsanız ne dersiniz? İnkar mı edeyim? Var işte! Bir de biz yani Türkiye vatandaşları köken olarak karmakarışık bir hal almışız. Net olarak kökenini bilen insan sayısı pek fazla değil. Çünkü net bir bilgi yok. Şimdi pkk ve ona benzer terör örgütlerinin yaptığı kötü işlerden dolayı her ''Kürt kökenliyim'' diyene ''terörist'' sıfatını yapıştırmak ne kadar doğru olur? Ben vatanı mı seviyorum arkadaş! dediğimde bana hadi ordan diyorlar. Ne ya? Kalbimin kahyası mısınız? Seviyorum işte! Ülkeme aşığım ayrıca ,Kazakistanı da Kırgızistanı da Azerbaycanı da Koreyi de Japonyayı da seviyorum.... Bunu hiç bir şey değiştiremeyecek veya engel olamayacak!
Resmen sen Kürtsün Kazakla evlenemezsin , Kazakistan'ı sevemezsin diyorlar. Niye? Yazılı kanunu mu var? Gönül bu ya! Aşk ırka mı bakar? Kalben mi sever insan yoksa babasının soyuyla mı?
Türkçü ve Turancı arkadaşlarım beni yanlış anlamasın. Beni tanıyanlar zaten biliyor da tanımayanlara söyleyim ; Ben herkesin görüşüne saygılıyım.Tek yaptığım sevdiğim ülke Kazakistan'ı elimden geldiğince tanıtmak. Ve ortalıkta '' Ben kürtüm la la la'' diye de gezmiyorum. Sorulmadıkça ırk muhabbeti yapmıyorum. Ama artık katlanamıyorum. Ben saygı gösterdikçe ''hakaret'' işittim. Ben de bir bayanım ağza alınmayacak küfürlere hakaretlere maruz kaldım. Yemin ediyorum annemin şehitler için döktüğü yaşı bardan bara gezen Türküm diye geçinen tikilerden daha fazladır. Bu soyla alakalı değil. Biz bu vatana aşık bir ailede dünyaya geldik öyle de devam edecek. Tüm bunları niçin anlatıyorum? Çünkü beni tanıyın istiyorum. Ben Kazakistan'ı ve diğer Türki cumhuriyetleri ve dünyadaki tüm insanları seviyorum. Bugün sayfamı ve blogumu her ülkeden takip eden okurlar var. Ben onları dışlayamam. Onlar Kazakistan'a ve Türkiye'ye ilgi duyuyorsa ben onları kucaklarım...
Bugün moralim her ne kadar bozuk olsa da beni mutlu eden şeyler de oldu.Bunlardan biri abimin bana BJK yani Beşiktaşlı anahtarlık alması :) Türkiye ye gelen bir çok Kazağın BJK yi tuttuğunu biliyor muydunuz? :) Bunun bjk nin temsilinin kartal olmasıyla alakalı olabileceğini düşünüyorum. :))

Ve diğeri ise çok tatlı bir Kazak ablayla tanıştım. Astana'ya gittiğimde yardımcı olacağını ve Kazakça öğreteceğini söyledi. ^_^* Çok laf yaptım farkındayım ama bunları yazmasaydım gece uyuyamazdım -_- Blogu daha fazla günlüğe çevirmeden ben kaçayım. :)) Sevginiz bol olsun...