31 Ağustos 2014 Pazar

Kazakistan'daki Türk liseleri

Yine İzmir'in bunaltıcı sıcağıyla geçirdiğimiz bir pazar akşamından selam olsun, Yaz aylarını iliklerimize kadar hissettiğimiz günlerin sonlarına varırken , nefes alabildiğim  dakikalarda bloguma koşuyorum. Bugün de Kazakistan'daki Türk liselerinden bahsedeyim dedim. Benim en çok beğendiğim ve gurur duyduğum şeylerden biri bu. Türk liseleri çok fazla. Hemen hemen her şehrinde mevcut. Ben bir kaç tanesini sizinle paylaşacağım. Bu lisede okuyan öğrenciler aynı zamanda Türkçe de öğreniyorlar bu apayrı bir gurur bizim için. :) Bu okullarda hem Türk hem Kazak öğretmenler görev alıyor. Her sene pırlanta gibi öğrenciler mezun ediyorlar. O öğretmenlerden biri de ben olmak isterdim :) 
İlk olarak Astana şehrinde bulunan en ünlü Türk - Kazak okullarından olan NURORDA turk - kazak lisesinden bahsetmek istiyorum. Okul kocaman ve öğrencilere inanılmaz imkanlar sunan bir okul. Astana'nın en başarılı okullarından. Okulun içinde yüzme havuzundan tutun yatakhanesine kadar her şey bulunuyor. Ben okulun mimarisine ve pırıl pırıl öğrencilerine hayran kaldım. :)




Özellikle bu fotoğraflara bayıldım :)
  
******************************************************************
Ve Yine güzel Astana da bulunan bir turk - kazak okulu ,

**********************************************************
Bir diğer okul Atyrau turk- kazak lisesi, Yine güzel bir binada yeşil bir alanda öğrencilerin hizmetinde :



****************************************************************************

Ve son olarak da bahsedeceğim okul Aksai turk - kazak lisesi , Bu okul Almaty şehrinde bulunuyor ve yapılan en eski Turk- kazak okullarından birisi. 



Böyle bilgiler verince kendimi Tv de seyahat programları sunan sunuculara benzetiyorum ama bu  hoşuma gidiyor. Kazakistan'a gittiğimde ise tam anlamıyla öyle olacağım. :)) Bir sonraki yazımda görüşmek üzere :D