27 Eylül 2014 Cumartesi

Çizesim geldi çizdim.

Merhabaaaaaa , hafiften burnum akmaya başladığına göree grip sezonunu açabilirimm :/ Bu haldeyken moralimi düzeltecek tek şey çizim yapmak olurdu. Hele ki bu çizim Kazakistan'la ilgiliyse ve sonuç güzel olursa benden iyisi yok :)) Ki tam olarak öyle de oldu :p Evet oturdum ve bir şeyler karaladım. Çizim yapmak için çok da yetenekli sayılmam ama sanki bu sefer iyi oldu ya :p Neyse lafı uzatmadan paylaşayım *-* Umarım siz de beğenirsiniz :)))))))))

26 Eylül 2014 Cuma

Google chrome 'da çıkan uzantılardan kurtulmak

Selam dostar , Selam arkadaşlar ,
Bu yazımı geçen günlerde başıma gelen bir olay yüzünden yazmaya karar verdim. Biliyorsunuz internet üzerinden bilgisayarımıza virüs girme durumları oluyor. Benim de başıma geldi hem de virüs programlarını bile etkisiz hale getirdi bi türlü kurtulamadım. Ama daha sonra çözümü  buldum! Benim chrome a bulaşan virüs ''portal sepeti'' diye bir illetti. Bir çok şey denedim ama olmadı en son şunu denedim ;
Şimdi ilk olarak bilgisayarımızda ''google chrome'' u buluyoruz. Üzerine gelip sağ tıklıyoruz;

Tıkladığımızda karşımıza çıkan çerçeveden özelliklere tıklıyoruz.
Karşımıza böyle bir sayfa geliyor. Burada üzeri mavi olan kısımda o virüsün adı yazılı oluyor , kırmızıyla işaretlediğim ''exe'' yazısına kadar seçerek siliyoruz. Yani ekrandaki gibi yazı kalana kadar sileceğiz ve tamam'a tıkladığımızda kurtulmuş olacağız. :)) Belki birilerinin işine yararım diye paylaşayım dedim :-*

24 Eylül 2014 Çarşamba

Kazak ünlüler ve ben

İyi akşamlar canlar ne yapmaktasınız? Şuan yazımı okuduğunuza göre kuvvetle muhtemel internettesiniz. :)))) Zeka fırtınasını bir kenara bırakıp size Kazakistan yolunda katettiğim mesafeden daha doğrusu Kazak ünlülerin mütevaziliği ve sempatikliğinden bahsedeceğim. 
Ben hemen hemen her ünlüyü ya instagramdan ya da twitterdan takip etmekteyim. Bazen beni fark ediyorlar ve kayıtsız kalmıyorlar. İşte onlardan bir kaçı : 
İlk olarak Son pascal'dan bahsetmek istiyorum. Bir çoğunuz biliyordur ama bilmeyenler için söyleyim , Son pascal Kazakistanda ün kazanmış italyan bir sanatçı. Ciddi derecede Murat boza benziyor ve Kazakistan'ı Kazakçayı çok seviyor. İşte ben de zamanında Murat boza benzeme durumunu son pascala twitlemiştim. İlgisini çekmiş olmalı ki yanıtladı. :)


Daha sonra da iki twittimi retweetledi :)

İkinci olaraksa Melo'Men grubundan Jiger kardeşimiz instagramdan fotoğraflarımı beğenip yazdığım bir cümleye cevap verdi :)


 Ve son olarak da Rin'Go grubundan Ayan benim çizdiğim kötü resmi instagram hesabından paylaşmıştı. :) 


İşte böyle Kazakistan ünlüleri mütevazi ve cana yakın insanlardır. :)) İşte bu yüzden de Kazak şarkılarını ve sanat dünyasını tanımanızı öneririm. Bugünlük de konuların dibini kuruttuk yarına Allah kerim. :) Görüşürüz :))

Kazakistan'daki giyim mağazaları

Selamlar herkese, Bugün yine sıkıcı boğucu bir gün. Yani en azından benim için öyle. Boş boş oturacağıma size bir şeyler aktarayım dedim. Tabi bu verdiğim bilgiler henüz Kazakistana gitmediğim için kısıtlı bilgiler. Ama az da olsa merakınızı giderebilir diye düşünmekteyim. Şimdi Kazakistan'daki hanımlar nereden alışveriş ediyor? Nasıl giyiniyor? Hangi markalar satılıyor? Eminim bunları merak edenleriniz vardır. Ben de bununla ilgili edindiğim az buçuk bilgileri sizle paylaşmak istiyorum.
1. DEFACTO
Defactonun Kazakistan'da tam 10 tane mağazası bulunuyor. Fiyatları uygunmuş. Ama genelde Çin malı olduğundan kalitede sorun varmış. 


2. MANGO :
Mango mağazası Astana Han shatyr' da bulunuyor. Zaten Han Şatır'ın içinde bir çok mağaza bulunmakta.

3. BERSHKA : 
Yine Han şatır'ın içinde yer alan bizim ülkemizde de gençler arasında yaygın olan bir marka.

4.LCWAİKİKİ :
Orada fiyatlar nasıldır bilemiyorum ama bu mağazalar orada da var. :))

5. FAİK SÖNMEZ :
Açıkcası ben bunu ilk kez duyuyorum. Ve şaşırdım. :) 

Bunlar dışında ; Lacoste , Koton , collins , collezion , Zara , İpek yol, GAP gibi bir çok mağaza bulunmakta. Ben bunları niçin gösteriyorum onu da söyleyim , Bir takım şahıslar ''Kazakistan'da hiç bir şey yok , gelişmemiş'' gibi yakıştırmalar yapmaktalar ve bilip bilmeden hüküm vermekteler. Sandıklarının aksine hızla gelişen ve her türlü imkana sahip olan büyük bir ülke olduğunu göstermekti.