17 Ekim 2014 Cuma

Yeni kimlikler heyooo

Merhaba güzel ülkelerimizin güzel insanları...
Böyle sıcak ve havadar bir günde size güpgüzel bir haber vereceğim. :)))) Türkiye cumhuriyeti olarak çok yakın zamanda yeni kimliklerimize kavuşacağız. Bu kimliklerin verilme konusu epeyce bir zamandır gündemdeydi fakat bu sefer kesin bir tarih verildi. Önümüzdeki aralık ayında bu kimlikler dağıtılmaya başlanacak. :)) 18 tl karşılığında alacağımız bu kimlikler hem ehliyet hem de pasaport yerine geçebilecek.. Eveeeeeeet yanlış okumadınız pasaport yerine de geçecek. 
Bu haberi ilk izlediğimde sevinçten ağladım. Çünkü bir takım maddi sıkıntılardan dolayı pasaport işlemlerimi başlatamamaktayım. Fakat eğer bu kimlikler verilirse gün benim günüm olacak. Ve eminim ki benim gibi bir çok pasaport mağdurunun yüzü gülecek.
 Bildiğiniz gibi kısmetse Kazakistan'a gelin gideceğim ve pasaport çıkartmam gerekiyor. Ama bu pasaport işlemi bizim ülkemizde maalesef ki yılan hikayesinden farksız. Yok biyometrik fotoğraflar , yok parmak izleri , haftalarca beklemeler , yüklü miktarda paralar vs... Bazılarına bu istenen paralar az gelebilir ama her bütçe aynı değildir. O yüzden bu kimlikler bizlere derin bir ''ohh'' çektirecek. İşte bu güzel haberi sizlerle paylaştıktan sonra çayımı elime alıp dua etmeye ve yeni Kazakça kelimeler öğrenmeye devam edeceğim tekrar görüşmek üzere mutlu günleeeeeeerrrrrr :-*