29 Ekim 2015 Perşembe

Kazakistan şarkıcıları hakkında kısa bilgiler

Merhabalar sevgili müzik severler!
 Dün akşamki ABU TV şarkı festivalini soluksuz bir şekilde izledik ve doyamadık. Bu programdan sonra Kazakistan adına şarkı söyleyen genç sanatçı DİMASH KUDAİBERGENOV hakkında çokça soru sorulmaya başladı. Dünkü performansından etkilenen birçok kişi bana çeşitli şekillerde ulaşarak Kazakistan müziği hakkında bilgi almak istediler. Bunun üzerine ben de Kazakistan'da ün kazanmış ve popüler şarkılara imza atmış sanatçı ve gruplar hakkında kısa bilgiler paylaşmaya karar verdim. Bu olay beni çok sevindirdi çünkü ülkemizde KPOP a olan ilgi ve alaka Türk dünyası müziklerine gösterilmiyordu. Ancak Dimash dün gece bu durumun önüne geçti ve Kazakistan'ı çok güzel bir şekilde temsil etti. İlk önce Dimash'ın CNBLUE ile çektiği fotoyu paylaşalım sonra da tanıtımlara başlayalım. :)
Dimash, Kazakistan' da yeni ve güçlü isimlerden biridir. Sesinin kuvveti ile yılların sanatçılarına meydan okuyacak kabiliyete sahiptir. Genç şarkıcı 2009 yılında katıldığı uluslararası bir şarkı yarışmasında galip gelerek başarının ilk adımını atmıştır. 1994 doğumlu olan bu kardeşimiz şimdiden birçok başarıya imza atmıştır. 
Dimash'ın şarkıları :
Daydidau ( Dün gece seslendirdiği şarkı )


Gelelim bir diğer sanatçımıza. :) 


AİKYN TOLEPBERGEN
Kazakistan'ın en ünlü ve ses getiren sanatçılarından biridir. 1982 doğumlu şarkıcının asya kıtası üzerinde geniş bir hayran kitlesi bulunmaktadır. 
Şarkıları :



Ülkemizde belli bir kısım tarafından bilinen ve dinlenen bir grup var sırada:


V- ALEM :)

Grup; Jalın, Azamat ve Ardak isimli gençlerden oluşmaktadır. Yine severek dinlediğim gruplardan biridir kendileri. :) Ayrıca grup üyeleri facebook ve instagram hesaplarında gayet aktiflerdir. :)
İşte şarkıları :


Seveceğinizi tahmin ettiğim bir diğer isime geçmek istiyorum :


ALİ OKAPOV :)
Farklı tarzı ve sesiyle dikkat çeken isimlerden biridir. Özellikle  genç kızların büyük ilgi gösterdiği şarkıcı enerjik ve hayat dolu bir kişiliğe sahiptir. İşte Ali' nin hitlerinden birkaçı ; 


Veee en iyilerden biri daha :) 


KAİRAT NURTAS 
1989 yılında Kazakistan'ın Türkistan şehrinde doğan genç ve yetenekli sanatçı aynı zamanda da mutlu bir aileye sahiptir. Genç kızların ilgisine cevaben evli olduğunu bildiren bir şarkı dahi yapmıştır. Kairat ın şarkıları oldukça eğlenceli :) 

İşte ses getirecek bir grup tanıtımı daha geliyooooor :) 

MELO'MEN grubu. :) Oldukça yetenekli olan; Jiger, Rolan, Kairat ve Gabit isimli gençlerden oluşmaktadır. Lafı fazla uzatmadan sizi grubun muhteşem şarkılarıyla başbaşa bırakayım :)
Va bank ( bu şarkıyı korece söylüyorlar )

Gelelim bir başka gruba:
RİN'GO grubu Türkiye de belki de en çok bilinen ve dinlenen gruplardan biridir. Türkvizyon şarkı yarışması için ülkemize geldikleri sene sempati kazanan grup, Ayan, Daniyar, Batyr ve Adiljan adlı gençlerden oluşmaktadır. İşte Ringo nun sevilen şarkıları:
aldaidy ( istanbulda çekilmiş bir klip)

Şimdilik benden bu kadar. :) Bu yazının devamı olacak merak etmeyin :)))) Umarım şarkıları seversiniz. <3 





5 yorum:

  1. İyi günler. Bloğunu gördüğümde resmen şok oldum çünkü neredeyse aynı hayali paylaşıyoruz. Ben de Kazakistana hayranım ve orada yaşayamasam bile ölmeden önce en az bir kere orayı görmek istiyorum. Ama Kazakistan hakkında çok fazla türkçe bilgi bulmak mümkün değil malesef. Hmm Kazak şarkıcılarını tanıtan bu yazının devamı olacağını söylediğin için senden bir kaç grubu Türkçe tanıtmanı rica edebilir miyim? Yeni çıkış yapan 91 ve Kesh you gruplarını özellikle çok merak ediyorum. Kesh you'nun üyeleri neden her yıl değişiyor? Kazakistanda yeterince popülerler mi? gibi. Bloğunu çook beğendim. Şimdiye kadar yazdığın ve yazacağın her şey için teşekkürler^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, geç yanıtladığım için üzgünüm. :) Elbette onlarla ilgili de bilgiler paylaşırım. Bunun için biraz zaman isteyeceğim sizden ^^ Ayrıca böyle bir hayaliniz olduğuna da çok sevindim. Umarım birgün gelirsiniz :)) -Zeynep jumadolda

      Sil
    2. Çok geç bir yanıt ama Keshyou üyeleri her yıl değişmiyor. 2 yıl ila 3 yıl arası bir Keshyou rekoru var ama işin aslında bazı veya tüm üyeler Prodüktör (Bayan Yesentayeva) ve ekibin planları doğrultusunda gruptan ayrılıyor ve başka bir üye gelerek üçlüyü tamamlıyor.

      Sil
  2. Ninety one de anlatmalıydın.

    YanıtlaSil
  3. Ninety one o zamanlar yoktu. Eski yazım bu 😊

    YanıtlaSil